Het uitkiezen van een nieuwe vloer is geen eenvoudige opgave. Het aanbod is massaal en de keuze qua materiaal is ook nog niet eenvoudig. Enkel is het goed een aantal voorwaarden met jezelf af te spreken waar de vloer aan moet voldoen. Heb je bijvoorbeeld een gezin en moet er echt ‘geleefd worden’ op de vloer? Of een heb je een lager budget en wil je niet te veel uitgeven. Wil je echt hout of een vloer dat hier sterk op lijkt? Als je dit lijstje bij jezelf afgaat kom je al snel tot een betere beslissing. Elk vloertype heeft altijd zijn voor- en nadelen. Uiteindelijk moet je een goed gevoel bij zowel het materiaal als de kleur van de vloer hebben. In deze blog lees je de voordelen van het aanschaffen van één van de goedkopere vloeren: een laminaat vloer. Aangezien steeds meer mensen voor deze vloer kiezen, zochten wij voor jou uit waarom deze vloer tegenwoordig zo populair is.
Hoe is een laminaat vloer opgebouwd?
De vloer bestaat uit vier lagen. Namelijk; een vochtbestendige HDF-plaat, een decorlaag, een slijtbestendige bovenlaag en de kern van de vloer. De decorlaag is als het ware een foto in hoge resolutie dat tegenwoordig bijna niet meer te onderscheiden is van echte houten vloeren. Deze wordt namelijk afgewerkt met hars, waardoor het net echt lijkt! Ideaal als je dus van een houten vloer houdt, maar geen zin hebt om duizenden euro’s te betalen voor een echte houten vloer. Tegenwoordig zijn de vloeren nauwelijks meer van echt te onderscheiden.
Een laminaatvloer is toepasbaar in elke ruimte
Het voordeel van een laminaatvloer is dat het voor elke ruimte toepasbaar is. De vloer komt uitstekend in de woonkamer, keuken, maar ook hal tot zijn recht. Tegenwoordig is er zelfs laminaat voor badkamers die waterbestendig zijn. Deze vloeren bieden extra bescherming tegen vocht waardoor de vloer het vocht niet absorbeert maar het er juist op blijft liggen. Ideaal om dit op deze manier schoon te maken.
De vloer heeft een lange levensduur
Bovendien draagt het naadloze kliksysteem bij aan een onderhoudsarme, duurzame vloer. Er komt op deze manier weinig stof tussen de naden en plinten, zodat er zich geen vuil kan ophopen tussen de planken.