Wat staat er allemaal in een bouwkundig rapport?

Op zoek naar een mogelijke koopwoning? Wij weten als geen ander hoe lastig dit proces is tot je uiteindelijk jouw handtekening onder de verkoopacte mag neerzetten. Wat veel kopers vergeten te doen is het laten uitvoeren van een bouwkundige keuring van jouw mogelijk nieuwe huis. Een bouwkundige keuring helpt jou namelijk de staat van het huis te bepalen. Zo kom je niet voor spannende kosten te staan voordat je besluit een huis te kopen. In een bouwtechnisch keuring staat namelijk allemaal informatie, in hoeveel jaar jij bepaalde renovatie aan het nieuwe huis moet gaan doen. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer een dak of een fundering na een aantal jaar toe is aan renovatie, maar je in het eerste opzicht nog niet kan zien wanneer dit specifiek moet gebeuren. In zo’n bouwkundig rapport kun je dit dus overzichtelijk terugvinden, maar wat staat er nou specifiek in? Lees gauw verder! Want hier lees je het.  

Wie betaalt een bouwtechnische keuring? 

Je kunt met de huidige bewoner afspreken de keuring op te nemen in de ontbindende voorwaarden in het koopcontract dat voorlopig vastgesteld is. Hierin stem je gezamenlijk de hoogte van het bedrag van het bouwkundige rapport met elkaar af. Mocht dit overschreden worden kun je ervoor kiezen het contract te ontbinden.  

Wat staat er in een bouwkundig rapport? 

Natuurlijk wil je weten wat er in een bouwkundig rapport staat. Het rapport is gemakkelijk terug te vinden en te bespreken tijdens een kop koffie met bijvoorbeeld een makelaar of huidige bewoner. Pak het rapport er gemakkelijk bij tijdens het gesprek. Bij het maken van dit rapport kun je voor verschillende opties kiezen, per hoeveel jaar je het kostenoverzicht wilt ontvangen. Zo is het interessant je kosten inzichtelijk per 1,5 of zelfs 10 jaar in het rapport te hebben staan! 

Advies over eventuele gebreken en renovatie  

Buiten het analyseren van mogelijke mankementen, zijn er ook tips, foto’s, verbeteringen en adviezen om geld te besparen terug te vinden in het rapport. Maar ook vind je terug welke gebreken het huis heeft, dit kunnen zaken als kozijnen, gevels, lekkages of de funderingen zijn.  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *