Tuinmeubelen reinigen

Met deze trucs worden stoelen en tafels weer als nieuw 

We leggen u stap voor stap uit hoe u uw tuinmeubelen weer in de schijnwerpers kunt zetten 

De hogedrukreiniger 

Voor bijna alle tuinmeubelen geldt het volgende: vuil en aanslag kun je eenvoudig verwijderen met de hogedrukreiniger. Houten meubels zijn zelfs veel lichter dan voorheen omdat al het vuil wordt weggespoeld. Het meubilair wordt vervolgens verzorgd – dit is afhankelijk van het materiaal: 

Houten meubels 

Eerst worden de tafels en stoelen schoongeblazen met een hogedrukreiniger en als het hout weer droog is wordt het ingewreven met onderhoudsolie. Voor teak is bijvoorbeeld teakreiniger uit de ijzerhandel het beste. Bij andere houtsoorten zoals eiken, beuken of sparren helpt hardwaxolie ons, waardoor het oppervlak van de meubelen prachtig glanst. Bij houten meubelen is het aan te raden deze eenmaal in de herfst en eenmaal in het voorjaar in te wrijven. Zo heb je alles wat je nodig hebt in de winter en ben je in het voorjaar weer klaar om te gaan. Wil je meer tijd investeren in je chique meubelen, dan kun je deze schuren met schuurpapier. Een papier met een korrelgrootte van 80 tot 120 is hier geschikt. 

Kunststof en metaal 

De hogedrukreiniger is ook geschikt voor een grondige reiniging van deze twee materialen. Er is echter een zogenaamde “Polytrol” voor dit type meubelen. Het herstelt glans en kleur en laat de meubelen weer glanzen, zoals bij de vorige verzorgingsolie, deze wordt aangebracht na de hogedrukreiniger.

Kunststof meubelen 

Er is een simpele truc om dit soort meubels schoon te maken: baking soda of baking soda! Doe gewoon wat zuiveringszout of bakpoeder op een vochtige doek en wrijf over de meubels. Het mengsel doet wonderen, vooral bij witte stoelen! Niets staat het volgende familie-evenement samen, sprankelend schoon. 

Rotan 

Als u meubels van rotan bezit, mag u zich gelukkig prijzen! Dit meubel is namelijk nauwelijks vatbaar voor vuil en behoeft slechts zeer zelden te worden schoongemaakt. Als de schoonmaakgekte komt, heb je niet veel nodig om ze schoon te maken. Het enige wat je nodig hebt, is een borstel en een emmer vloeibare zeep en water. Was dan gewoon de meubels en het vuil zal gemakkelijk loslaten. Dood gemakkelijk! rotan Dit meubel ziet er chique uit, maar als er iets in de sleuven valt, kunnen we het er niet zo gemakkelijk uit krijgen. Maar er zijn ook tips en trucs voor het schoonmaken van rotan. Net als hout is rotan ook een natuurlijk materiaal. Het verandert dus constant afhankelijk van het weer, de zonnestraling en is gevoelig voor water. Bij het schoonmaken betekent dit: Gebruik zo min mogelijk water. U kunt de stoelen en tafel wrijven met een schermdoek. Als het vuil wat hardnekkiger is, kan warm zeepachtig water of een zoutoplossing helpen. Tip van ons: Als de rotan meubelen beginnen te barsten, kun je deze plekken insmeren met vaseline. Citroenolie zorgt er overigens voor dat rotan meubelen snel uitdrogen en broos worden. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *