Hoe kies je de juiste tegels voor in de badkamer?

Ben je bezig met het herinrichten van je badkamer? Dan bevind je je in een luxepositie! Je kunt namelijk zelf helemaal opnieuw beginnen en de inrichting volledig in jouw eigen smaak inrichten. Hier moet je echter wel goed over nadenken. Want wil je een douche, bad of beide? En wat voor soort tegels wil je eigenlijk in de badkamer? En wil je dezelfde tegels op de vloer als op de wand? In dit artikel help ik je om tot een juiste keuze te komen!

Welke stijl kies jij?

Het uitzoeken van de juiste tegels begint bij het vaststellen van een bepaalde stijl die je wilt implementeren in je badkamer. Er zijn legio combinaties mogelijk in termen van kleuren, materialen, meubels maar ook afmetingen van de tegels. Hierbij zijn wel enkele stelregels die je kunt gebruiken. Vaak is het zo dat er voor een grote badkamer een donkere vloer wordt gekozen met grote tegels, waar in het geval van een kleine badkamer er vaak wordt gekozen voor een lichte vloer met kleine tegels. Hierdoor wordt meer ruimte gecreƫerd. Uiteraard zijn dit maar stelregels en kun je ook kiezen voor grote, donkere tegels in een kleine badkamer.

Maak het jezelf gemakkelijk: kies voor onderhoudsvriendelijk

Vooral de wandtegels in een badkamer vergen onderhoud. Wanneer je een huis hebt waar intensief wordt geleefd (bijvoorbeeld met jonge kinderen) is het verstandig om een materiaal te kiezen dat eenvoudig te reinigen is en tegen een stootje kan. Dit is iets wat je kunt meenemen in je overweging voor je badkamer wandtegels.

Tegels kopen in Groningen

Ben jij opzoek naar mooie tegels voor in de woonkamer, keuken, het toilet of in de badkamer? Bij Tegelcentrum Siddeburren vind je alle tegels Groningen die je maar kunt bedenken! Met een groot assortiment kwaliteitstegels is er altijd een geschikt model voor jou!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *