Inspiratie voor jouw nieuwe badkamer

De badkamer en toilet zijn plekken in de woning die belangrijk zijn. Alleen hoe creëer je rust en een fijne plek in jouw badkamer?

De badkamer

De badkamer, een plekje in jouw huis waar je je klaar maakt voor de dag en tot rust komt na een lange dag.  Het is daarom voor veel mensen ook moeilijk om een bepaalde stijl te kiezen in de badkamer en toilet. Er zijn namelijk talloze stijlen en soorten. Heb jij ook moeite met het kiezen van een nieuwe badkamer? Hieronder vind je een aantal verschillende stijlen ter inspiratie. 

De stijlen

Landelijke badkamer, deze badkamer straalt veel rust uit. Daarom is deze stijl ook erg populair. Er wordt vooral gebruik gemaakt van rustige kleuren. De drukke kleuren kun je beter achterwege laten, omdat dit erg afleidt. 

De moderne badkamer, dit is op dit moment een van de meest populaire badkamerstijlen. De badkamer kenmerkt zich door een strakke stijl. Je kunt hierbij denken aan de meeste hotelbadkamers met grote zwarte tegels en een nette uitstraling.  

Klassieke badkamer, dit is een badkamer voor iemand die gek is op een authentieke stijl. Het geeft een luxe uitstraling, maar neemt toch wat klassieks met zich mee.  Er wordt binnen deze stijl vooral op de details gelet. 

Betonlook badkamer, het woord zegt het al, maar er wordt gebruik gemaakt van het materiaal beton. Donkere kleuren zijn typerend voor een betonnen badkamer. Je kunt er daarbij voor kiezen om he vrij donker te laten of de betonlook te combineren met verschillende kleuren. Dit laatste geeft een wat vrolijkere tint aan het geheel. 

Design badkamer, dit is de meeste luxe badkamerstijl die er is. De kosten liggen meestal ook in het hogere segment. Het is een stijlvolle badkamer met veel luxe elementen. Denk daarbij aan marmeren tegels, designmeubelen en luxeproducten zoals een sauna of een bubbelbad. 

Het toilet

De verschillende stijlen van de badkamers kan je ook toepassen op het toilet. Je kunt deze twee plekken dus met elkaar matchen indien gewenst. Dit wordt door veel personen als prettig ervaren. 

Denk van te voren goed na over de verschillende stijlen en laat je helpen door een expert. Die heeft veel ervaring met het inrichten van badkamers en toiletten. Hij of zij kan je verder helpen en de specifieke mogelijkheden voor jouw badkamer met je doornemen. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *