Is een waterontharder van Amysoft essentieel?

Tegenwoordig zijn in veel huishoudens de waterontharders niet meer weg te denken. Het is voordeliger, goed voor het behoud van apparatuur, houdt kalkaanslag tegen en goed voor huid en haar. In dit artikel lees je meer over de essentiële factoren waarom je een waterontharder moet kopen.

Hoe werkt een waterontharder?

Een waterontharder is een apparaat dat hard water omzet in zacht water, door de kalk eruit te filteren. In de waterontharder zit een harstank gevuld met vele, microscopische kunstharsbolletjes waar het leidingwater langs stroomt. Deze balletjes zorgen ervoor om kalk aan zich te binden en tegelijkertijd natrium los te laten. De kalk wordt dus vervangen door onschuldig natrium. Als de harsbolletjes verzadigd raken, gaat het toestel regenereren. De waterontharder laat zout water door de harskolom stromen waarbij de harsbolletjes de kalk loslaten en natrium aan zich bindt. Het afvalwater met kalk wordt afgevoerd via het riool. 

De plek van de plaatsing van de waterontharder

Waar plaats je een waterontharder? Dat hangt af van de plek waar de watermeter zit en of er kruipruimte aanwezig is. Als er kruipruimte aanwezig is, kan de waterontharder gemakkelijk geplaatst worden in bijvoorbeeld de bijkeuken of garage. Als je geen kruipruimte hebt, kan er een compact toestel in de meterkast worden geplaatst of een andere plek.

Hoelang gaat een waterontharder van Amysoft mee?

Op een waterontharder van Amysoft zit 15 jaar garantie en de machine moet eenvoudig 25 jaar meegaan. Genoeg kalkvrije jaren voor je huis dus. Vanaf het moment dat de waterontharder is geïnstalleerd, heb je geen last meer van kalk in het water. De bestaande kalkaanslag lost na verloop van tijd op. De apparaten worden dus weer kalkvrij. 

Voordelig

Met een waterontharder bespaar je op je energierekening. Kalkaanslag heeft op een verwarmingselement een isolerende werking. Dit zorgt voor rendementsverlies. Door de aangroeiende kalklaag zal de apparatuur meer energie gaan gebruiken. Door het plaatsen van een waterontharder zullen de verwarmingselementen snel weer kalkvrij zijn en zal de energienota lager uitvallen.

Is een waterontharder van Amysoft essentieel?

Na het lezen van dit artikel kun je wel concluderen dat een waterontharder van Amysoft essentieel is. Het water is zachter, het is goed voor huid en haar, het houdt kalkaanslag tegen en het is bovenal voordeliger. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *