Tips voor het kopen van een huis

Het kopen van een huis kost veel tijd en moeite, maar deze stappen kunnen je helpen om het proces van het kopen van een huis beheersbaar te maken en je te helpen om de beste beslissingen te nemen.

Begin je onderzoek vroeg

Onderzoek het gebied, vergelijk de huizenprijzen en zoek naar buurten die gewenste voorzieningen hebben, zoals een nabijgelegen park of een buurt waar je een gezin wilt stichten. Als je je doelgebieden hebt vernauwd, bekijk dan de huizenprijzen en maak een rondje door de wijken die je overweegt. Je moet meer dan eens naar de wijken gaan om een idee te krijgen van de omgeving en ervoor zorgen dat alles er goed uitziet voordat je een bod uitbrengt.

Doe onderzoek naar de buurt

Bekijk de nieuws- en online reviewsites om meer te weten te komen over de buurt waar je overweegt om in te kopen. Veel buurten krijgen veel negatieve berichten, dus zorg ervoor dat je weet wat er met de buurt aan de hand is voordat je er naartoe gaat. Lees de reviews goed door, en praat met de huidige bewoners om een gevoel te krijgen voor de buurt.

Vind de juiste makelaar

Zelfs de beste makelaar kan geen verkoop garanderen, dus doe je onderzoek voordat je naar een open huis gaat. Vraag mensen die je kent en die in de buurt wonen naar hun mening, en controleer de statistieken om te zien welke huizen de makelaar heeft verkocht. Lees bovendien de website van de agent door en bekijk een aantal van zijn eerdere werken. Om een succesvolle makelaar te zijn, moet je huis van hoge kwaliteit zijn, en een slechte makelaar zal daarom alleen helpen om de waarde van je huis te verlagen.

Doe altijd een bouwtechnische keuring

Laat altijd een bouwtechnische keuring doen, net als alle andere werkzaamheden die nodig zijn. Je moet de makelaar van de koper ook vragen om een bouwtechnische keuring te laten uitvoeren voordat je een deal sluit, om er zeker van te zijn dat alle problemen die je verwacht zijn opgelost. Als de bouwtechnische keuring terugkomt met een lijst van voorwerpen die moeten worden gerepareerd, zorg er dan voor dat je die lijst aan de makelaar overhandigt voordat het aanbod moet worden gedaan en dat je weet wat de mogelijke problemen zijn.

Bron: https://www.seivda.nl/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *