Welke kleur gordijnen past bij mijn interieur?

Welke kleur gordijnen past bij jouw interieur is afhankelijk van de ruimte en de stijl van meubels die je hebt gekozen. Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar gordijnen passend bij een landelijke stijl, komen witte gordijnen uitstekend tot zijn recht. Het kan ook zijn dat je net aan het verhuizen bent en zowel het interieur als de keuze van jouw gordijnen nog op elkaar moet afstemmen. Lees dan vooral verder, want in deze blog lees je alles over kleurstijlen, combinaties en interieur-tips.  

Stem de kleuren af op elkaar 

Stel je voor je hebt een huis gekocht, of maakt intrede in een nieuw huurhuis. In dit geval heb je de mogelijkheid om helemaal vanaf het begin een ‘interieurplan’ op te stellen. Voordat je begint aan de gordijnen is het eerst verstandig de rest van de ruimte in te vullen. Begin altijd met de regel: van boven naar onder werken. Saus dus eerst het plafond indien deze kleur niet naar wens is. Begin daarna met het schilderen van de muren. Dit is een belangrijke fase. Want met het schilderen van de muren leg je de fundering van jouw ‘kleur-plan’. Kies je bijvoorbeeld voor een taupe kleur als muur? Dan is het belangrijk om van tevoren andere kleuren naast elkaar te leggen om erachter te komen of deze kleuren passend zijn. Zwarte gordijnen geven bijvoorbeeld een chique kleur bij een taupe-achtige kleur muur.  

Handige kleurtips 

Heb je een kleur-plan opgesteld, dan is het raadzaam om zowel donkere- als lichte kleuren in jouw palet op te nemen. Donkere gordijnen kaatsen op een positieve manier af tegen een lichte kleur op de muur. Kies je voor grijstinten? Dan is het hoe dan ook goed om een felle kleur op te nemen in je interieur. Denk aan een rode of fel blauwe kleur, met daarachter bijvoorbeeld een witte vitrage op maat. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je juist kiest voor felle kleuren in je interieur. In dit geval is het van belang dat je dit passend maakt met bijvoorbeeld minstens één neutrale kleur in je interieur.  Ten slotte is het stijlen van jouw interieur altijd een persoonlijke voorkeur, dus doe ook vooral waar jij je goed bij voelt.  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *