Welke vloer past bij mijn woning?

Op zoek naar een nieuwe huurwoning of koophuis? In de meeste gevallen wil je zelf een nieuwe vloer plaatsen in de woning. Maar het type vloer dat je kiest is sterk afhankelijk van het huis dat je kiest. Heb je een landelijk huis gekocht? Dan komt een mooie houten vloer uitstekend tot zijn recht. Of ga je juist voor een modern huis? Dan komt een parketvloer of een vloer met visgraatdessin uitstekend mooi van pas. De gekozen vloer heeft invloed op de gehele woning. Het is dus belangrijk dat je een vloer kiest die past bij het gehele interieur. In deze blog lees je welke vloer het beste bij jouw type woning past en waar je allemaal op moet letten. Lees dus gauw verder! 

#1 Maak je keuze op basis van de ruimte 

De ruimte waar je de vloer wilt gaan plaatsen is cruciaal voor de beslissing. Ben je van plan een vloer in de badkamer te leggen? Houdt er dan rekening mee dat de vloer vochtbestendig is. Anders heb je kans dat de vloer oprekt, wat zorgt voor lelijke kieren. Kijk op basis van je meubels wat het beste past bij het uitkiezen van een nieuwe vloer.  

#2 Baseer je keuze op het typen meubels dat je hebt 

Een houten vloer staat bijvoorbeeld prachtig in een landelijke stijl met authentieke meubels. De meubels die je van tevoren meeneemt naar de verhuizing bepalen dus grotendeels de sfeer van de woonkamer. Kijk naar de kleuren van je meubels. Hierbij is een goede tip om de ‘van-licht-naar-donker’ methode te hanteren. Als je donkere meubels hebt is het aan te raden een lichte vloer te kiezen.  

#3 hoe gebruik je de vloer? 

Welk type vloer je kiest hangt ook af van de gebruikswijze hiervan. Heb je namelijk huisdieren of kinderen? Dan is de kans groot dat jouw vloer intensiever wordt gebruikt dan dat je er alleen woont of met een partner. Op pvc-vloeren zie je sneller krassen dan op een laminaten of parketvloer. Weeg de keuzes dus tegen elkaar af. Toch van plan een pvc-vloer te uit te kiezen? Dan adviseren wij om je schoenen voor het binnengaan uit te doen bij de deurmat. Zeker met kinderen, wil dit behoorlijk veel ‘kraswerk’ tegengaan.  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *