Zelf je tapijt reinigen? Volg dan deze tips!

Als je tapijt in huis hebt liggen, wil je natuurlijk dat dit zo lang mogelijk mooi blijft. Helaas kan tapijt vatbaar zijn voor vlekken en is tapijt wat lastiger te onderhouden dan bijvoorbeeld parket of laminaat. Is jouw tapijt toe aan een opfrisbeurt en ben je benieuwd hoe je je tapijt zelf kunt reinigen en onderhouden? Of ben je van plan om je tapijt te laten verwijderen? Lees dan gauw verder, want in dit artikel deel ik een aantal handige tips met je.

Je tapijt goed schoonmaken

Door regelmatig te stofzuigen verwijder je slechts een gedeelte van het vuil. Het is daarom belangrijk om je tapijt eens in de zoveel tijd even goed onder handen te nemen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door het tapijt te stomen. Ik kan me voorstellen dat de kans groot is dat je zelf geen tapijtstomer in huis hebt. Gelukkig is het bij de meeste bouwmarkten mogelijk om voor een paar uur een stoomapparaat te huren.

Vlekken verwijderen

Zitten er vlekken in je tapijt? Probeer dan zo snel mogelijk in actie te komen. Veel vlekken zijn eenvoudig te verwijderen door het tapijt te bevochtigen met lauw water en vervolgens te deppen met een schone, droge doek. Mochten de vlekken hierdoor niet verdwijnen, schaf dan een speciale tapijtshampoo of tapijtreiniger aan.

Tapijt laten verwijderen

Is je tapijt niet meer te redden of ben je simpelweg toe aan wat anders en wil je het tapijt verwijderen? In dat geval is het verstandig om niet zelf aan de slag te gaan. Schakel bij voorbaat een professional in, zoals De Woningontruiming Centrale. Het verwijderen van tapijt is een lastige en pittige klus, waarbij ervaring en expertise goed van pas komen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *